SPAR VANN VED VASKEN

Mye kan også spares ved baderomskranen. Du bruker denne kranen hver dag til å pusse tenner og vaske hender. Det er viktig å spørre seg selv om man virkelig trenger å ha så varmt vann innimellom. Å bruke varmt vann krever mye energi. En liter oppvarmet vann er 60% dyrere enn en liter kaldt vann.

Kilde: Bolius

1. ERSTATT PRODUKTER SOM LEKKER

Selvom det ikke plager deg, så kan en kran som lekker bruke opptil 6 liter vann om dagen. Det tilsvarer 2.190 liter i året. I tillegg er det også et irriterende syn.

Derfor bør du bytte ut eller reparere kranen så fort som mulig. Et annet tips er å alltid sjekke at kranen er ordentlig lukket etter hver bruk.

Se vores sortiment af vandhaner

2. SKRU AV VANNET MENS DU PUSSER TENNENE

Lar du vannet renne mens du pusser tennene? Når du pusser tennene i to minutter, og lar kranen stå på imens, sløser du omtrent to liter vann hver gang. Ved å skru av kranen imens kan du spare enorme mengder vann hvert år.

3. VELG ET ETTGREPSBATTERI

Selvom du ikke har planer om å bytte ut kranen din, kan det fortsatt lønne seg å bytte den ut til en mer økonomisk variant.

Vi anbefaler deg å se etter et ettgrepsarmatur. Med slike kraner kan ønsket temperatur settes betydelig raskere enn med togrepsarmaturer. Dette er fordi kaldt og varmt vann drives via en hendel, noe som resulterer i mnindre vannforbruk sammenlignet med togreps, der kaldt og varmt vann stilles separat.

I dag finnes ettgrepsbatterier i alle fasonger og størrelser. Slik kan du finne en perfekt match for deg.

Se vores sortiment af etgrebs-armaturer

4. VANNBESPARENDE LØSNING TIL KRANEN

Ved å plassere en perlator eller luftblander i tuten til kranen sikrer du at mer luft tilføres til vannet. Dette betyr at mindre vann strømmer gjennom kranen, uten å påvirke strålen.

5. VELG EN KRAN MED KALDTSTART

På servantkraner med kaldstart vil kranen kun gi kaldt vann når hendelen er i midtre posisjon. På denne måten forhindres unødvendig varmtvannsforbruk. Lunkent/varmt vann vil kun komme ut av kranen når du vrir hendelen mot venstre.

Hos GROHE kaller vi dette "GROHE SilkMove ES"-teknologi. Silkmove står for vår enkle betjening og ES står for Energy Saving. Vi tilbyr forskellige kraner med SilkMove ES-teknologi. Se vårt sortiment og finn den perfekte kran for deg!

Se vores armaturer med SilkeMove ES-teknologi

6. VANNBESPARENDE KRAN

En vannbesparende servantkran kommer med en perlator som reduserer vannforbruket. Denne innebygde teknologien reduserer vannforbruket med opptil 50%, uten å gå på kompromiss med komfort eller design.

Se vores vandbesparende vandhaner