HVORDAN BESKYTTE HJEMMET DITT MOT LEKKASJER OG VANNSKADER

Å være huseier byr på mange gleder, men også mange utfordringer. Det kan være vanskelig å finne roen rundt at hjemmet ditt er sikkert og godt vedlikeholdt. Vannskader fra lekkasjer i hjemmet er et problem som rammer 54 % av huseiere på et tidspunkt. Og den typiske regningen for vannskader kan komme på titusenvis.

Enten du er borte fra hjemmet ditt i lengre perioder, eier en annen eiendom du bruker til ferier eller leier ut, eller om du er på utkikk etter større trygghet for eiendommen din - her er vår guide for å beskytte hjemmet ditt mot et kostbart mareritt av vannlekkasjer og vannskader.

Steng av vannet. Stopp faren for vannskade før den starter. Før du forlater huset ditt for en lengre periode - for eksempel en ferie eller en helg borte - er det fornuftig å stenge av vanntilførselen via stoppekranen eller stoppventilen. Stoppventilen ligger ofte under vasken, på badet, eller hvis du har en intern vannmåler, vil den være på det tilkoblede røret.

Legg igjen et sett med nøkler hos naboen. Hvis du opplever vannlekkasje mens du er borte, må du handle raskt for å hindre at vannskaden utvikler seg. Å ha en nabo med tilgang til huset som kan stenge av vannet for deg vil begrense vannskaden betydelig.

Ikke sett på vannkrevende enheter når du ikke er hjemme. I våre travle liv kan det være fristende å sette på oppvaskmaskinen eller vaskemaskinen før vi går ut døren. Men å begrense bruken av disse apparatene til når du kun er hjemme betyr at du umiddelbart kan identifisere og håndtere lekkasjer.

Vurder å investere i et vannsikkerhetssystem. Uansett hvor langt du er hjemmefra, vil et intelligent vannsikkerhetssystem være en fordel for hjemmet ditt. Systemer som GROHE Sense og GROHE Sense Guard kan oppdage lekkasjer i rørene dine på et langt tidligere stadium enn det blotte øye, og varsler deg slik at du kan reagere. GROHE Sense og Sense Guard varsler deg uansett hvor du er i verden og du kan til og med stenge vanntilførselen eksternt for å stoppe lekkasjer og forhindre vannskader.

Les mer om GROHE Sense vannsikkerhetssystem