VANNSKADER ER DET MEST UTBREDTE PROBLEMET I HJEMMET!

Det er lett å tro at det aldri kan skje med deg - men vannlekkasje eller oversvømmelse påvirker faktisk mer enn halvparten av alle hjem. Og når en oversvømmelse oppstår kan effektene være svært ødeleggende og kostbare.

Hvor kan vannlekkasjer oppstå?

Vannlekkasjer i hjemmet kan oppstå av en rekke ulike årsaker. Det kan være noe så enkelt som en tett vask eller et problem med oppvaskmaskinen eller vaskemaskinen. I de kaldere månedene er frost som forårsaker rør som sprekker en stor risiko for oversvømmelse og vannskader i hjemmet. En vannlekkasje trenger ikke engang å starte i hjemmet ditt for å forårsake skade - et problem med naboens tak eller lekkasje i leiligheten ovenpå kan føre til oversvømmelser og vannskader på hjemmet ditt.

Hva koster vannskader?

En lekkasje, en tett vask, et sprukket rør. Før du vet ordet av det står du ovenfor et stort problem i hjemmet ditt, med kostnader som kan beløpe seg til mange titusener. For ikke å nevne alt stresset og maset med å håndtere vannskader. En alvorlig vannlekkasje vil ikke bare ødelegge eiendelene og møblene dine, men også tepper og vegger.

Jo lenger vannlekkasjen foregår, jo mer alvorlig blir skadene du må håndtere - det kan hende du må leie pumper og avfuktere til å tørke ut et hjem som er rammet av oversvømmelse, før videre restaurering kan gjøres. I tillegg oppstår muligheten for å måtte flytte hjemmefra mens oppryddingen skjer, og du kan se at vannskade er et alvorlig problem som det er vel verdt å beskytte deg mot.

Du tror kanskje at det ikke kan skje deg?

Men faktum er at hvert andre hjem har opplevd vannskader minst én gang. Derfor er det klokt å gjøre forebyggende tiltak mot vannlekkasjer med et smart vannsikkerhetssystem som holder deg oppdatert og beskytter deg mot det verste.

NÅR VANN KOMMER UT AV KONTROLL ER HJEMMET DITT FORSVARSLØST

Når som helst, hvor som helst Lekkasjer kan oppstå hvor som helst i hjemmet - og når som helst.

Et kappløp mot tiden Når vannskader oppstår, blir ofte også veggene berørt, og mugg utvikler seg raskt. Gitt at mugg utvikler seg innen kun 24 timer, er det et pressende behov å reagere umiddelbart på vannlekkasjer i hjemmet.

Se opp for rørene. 65 % av vannskader skyldes sprukne eller lekkende rør, noe som betyr at du kanskje ikke vet om risikoen for vannlekkasje før det er for sent.

Drypp som skader huset. Små vannlekkasjer fra rør, toaletter eller dusj står for 28 % av vannskader. Fordi de ofte er skjulte, kan disse vannlekkasjene fortsette ubemerket i flere måneder eller til og med år, komplett ødeleggende for vegger og gulv, og som kan forårsake omfattende vannskader.

Risiko for frost . Frosne rør kan oppstå under lengre perioder med frost, spesielt i rom eller hus som ikke blir besøkt eller kontrollert ofte. Et rørbrudd er den vanligste årsaken til oversvømmelse i hjemmet, og kan føre til alvorlig vannskader veldig raskt

UROVEKKENDE STATISTIKK OVER VANNSKADER I HJEMMET

54% av alle husholdninger har opplevd en vannskade relatert til hovedvannrøret i hjemmet. (1)

65% av alle tilfellene er relatert til vannrør. (2)

Vannskader kunne ha vært forhindret i 93% av tilfellene. (3)

I Europa er gjennomsnittskostnaden for å reparere vannskader ca. 21.000 kr. 28 % av de som er forsikret, får ikke dekket omkostningene i forbindelse med vannskader. De som får erstatning via forsikring, får i gjennomsnitt bare dekket 61 % av totalkostnaden. (1)

I Norge alene var det i 2015 over 75.000 tilfeller av rapporterte vannskader i private hjem (4)

Etter bare 24 timer kan mugg begynne å dannes på grunn av luftfuktighet. Mugg kan forårsake luftveisproblemer, astma og allergier (5)

41 % av rørbrudd oppdages ikke umiddelbart, noe som medfører høyt volum av vannutstrømning og vanntap. (2)

61% av små lekkasjer eller sprekker i rør oppdages etter 1 uke eller senere. (2)

Negative ting som venter på å skje? Vil du finne ut mer?

Les den komplette vannsikkerhetsundersøkelsen

Merk: kun tilgjengelig på engelsk.

Les mer

LES MER

Den smarte vannsensoren

Les mer om GROHE Sense

Den intelligente vokteren av hjemmet ditt.

Les mer om GROHE Sense Guard

Den personlige vannforbruk-appen

Les mer om GROHE Sense-appen

(1) The ConsumerView, January 2017, Quantitative Assessment Europe
(2) The ConsumerView, mai 2016, Quantitative Assessment Europe
(3) ACE-gruppen: http://www.businesswire.com/news/home/20110404007195/en/ACE-Private-Risk-Services-Study-Identifies-Type
(4) https://www.finansnorge.no/aktuelt/nyheter/2016/11/vannskadene-kommer-tett/
(5) https://irp-cdn.multiscreensite.com/c4e267ab/files/uploaded/Rf7chFZfSe2cTKWmjbMA_WHO_Guidelines%20for%20Indoor%20Air%20Quality_Dampness%20and%20Mould_2009.pdf