Nytt baderom? Finn din stil her

Er du glad i bærekraftige og naturlige materialer? Disse er fellesfaktorene for baderomstrendene i 2022.

Er du opptatt av stilrent og funksjonelt design? Elsker du farger og spenstige mønstre, eller drømmer du om en varm og beroligende atmosfære? Trenden er å skape særegne rom tilpasset din livstil. Fremtidens bad vil kunne fortelle oss en del om din personlighet. Med hjelp fra trendekspert Jorunn Tharaldsen vil vi gi deg inspirasjon til interiøret på badet ditt.

Badet er et av de viktigste og mest intime rommene i hjemmet, hvor mesteparten av tiden brukes på å gjøre seg klar til å møte dagen og selvpleie. Derfor er det viktig at interiøret passer din personlighet og stil – og gjerne i lang tid fremover.

Det kan være en god idé å søke inspirasjon hvis du ikke er helt sikker på hvordan badet ditt skal innredes. På den måten er det lettere finne ut hvilken stil du skal velge.

GROHEs trendekspert Jorunn Tharaldsen gir deg tips og gode råd om fire flotte alternative interiørstiler til baderommet. Dette er trendene som vi vil se mye av fremover.

Japandi

Japandi (tidl. skandinavisk) er en hybrid av japansk og skandinavisk estetikk. Tilknytningen til naturen, utnyttelse av lyset, samtidig som utformingen er uløselig knyttet til funksjon.

Det er mange forskjellige oppfatninger av hva den skandinaviske stilen egentlig er. Som oftest er tanken rettet mot enkelhet, modernitet, minimalisme, rene linjer, samspillet mellom lyse og mørke farger, naturlige materialer og kombinasjonen av rå og elegant.

«Lyse lette farger, tre- eller trefiner, steinlignende teksturer, råmaterialer, luft, plass og enkelhet er det mange forbinder med denne stilen, men det er god plass til tolkning. Derfor kan du enkelt sette et personlig preg på det skandinaviske badet», sier Jorunn Tharaldsen.

Fliser i litt større format med rå steinarter passer godt inn i det japandiske. Det gir et rolig uttrykk. Det samme gjør også helt enkle ensfargede småformatflis om de er plassert enkelt og jevnt over hele badet. Det viktigste er at totalen etterlater seg et lett og lyst bad.

Møblene på det skandinaviske badet er enkle i uttrykket, med rene linjer og nøytrale farger. Materialet kan være laget av tre, naturstein, trefiner, laminat eller lignende - det viktigste er at de fremstår rolige i designet. En ekstra bonus er å bruke materialer som er sirkulære. Med armaturer og kraner i svart eller krom kan du understreke stilen.

Bilde: louisehjacobsen_

KJØP STILEN

Essence New
Ettgrepsbatteri til servant, str. S
23590001
Essence New
2-hulls servantbatteri
L-Size
19967001
Essence
Servantskål 45
3960900H
Essence
Vegghengt WC
3957100H
Essence
WC sete med soft-close
39577000
Essence New
Ettgrepsbatteri til servant, DN 15
M-Size
23463001
Skate Cosmopolitan S
Betjeningsplate
37535000

BOTANISK OG MILJØBEVISST

Selve stilen er mangfoldig, ligger det fornuftige, praktiske og bærekraftige valg bak. Men vi ser noen typiske interiør elementer bli trukket inn. Det er ofte naturlige materialer, former, farger og teksturer som kombineres på tvers - til og med fylle badet med frodige planter, forteller Jorunn.

“Det er naturlig å ta utgangspunkt i grønne og blå farger hvis du vil ha et bad som henter inn naturens farger. Grønn for skog- eller jungellaktig utseende. Blåtoner gir assosiasjoner til himmel og vann. Disse fargene tiltaler de fleste, undersøkelser viser at det er 90% av oss som har de som våre favorittfarger.

Hvis du syns det er skummelt å velge farger til de mer permanente installasjonene, prøv å mal taket! Det er en enkel og effektiv måte å få inn farger på. Er du mer vågal og ønsker mer dybde, så finnes det mye å finne av fliser i disse fargene nå. Matte eller glaserte fliser, fliser med bladmønster eller til og med fliser formet som blader. I dag finnes det mange morsomme muligheter, så du kan virkelig slippe kreativiteten løs», sier hun.

Hvis du har helt plantedilla eller bare elsker grønne elementer, bokstavelig talt - dekorer badet ditt med levende planter. “Planter gir liv til alle rom, inkludert badet. Hvis du har et stort baderom, kan du vurdere en hel plantevegg, men ellers kan mindre planter gjøre susen. Hvis du vil spare hylleplass, kan du for eksempel henge dem i taket eller dekorere med små planter som ikke tar så mye plass. Husk å tenke på mengden naturlig lys på badet ditt, slik at du velger de riktige plantene, sier Tharaldsen

Vannbesparende kraner og toaletter, samt dusjtoaletter og berøringsfrie betjeningspaneler vil være et naturlig valg her. For å få en komplimenterende kontrast til det grønne og blå, kan du velge messingfargede armaturer som passer godt inn i det naturlige utseendet og som samtidig gir både kraner og dusjer en lite løft

På det naturlige badet er treverk det åpenbare materialvalget, men du må vurdere hvor mye eller lite det skal dominere. En rustikk bordplate i tre kan være et vakkert og iøynefallende element, men du kan også nøye deg med en diskret kant i tre på bordet eller rundt speilet. På samme måte kan du snike inn noe organisk materiale inn i rommet med noen dekorative kurvkurver eller kanskje et håndklestativ i bambus.

Det er dog alltid viktig å vurdere størrelsen på badet ditt når du velger å ta i bruk trematerialer i innredningen, påpeker Jorunn Tharaldsen

«Fuktighet er en evig motstander, så hvis badet ditt er så lite at du ikke kan unngå vannsprut fra dusjen, er det bedre å velge andre materialer enn tre som for eksempel naturstein. Hvis badet ditt har en god størrelse, kan det enkelt gjøres med en bordplate i tre eller lignende», sier hun.

Bilde: theresamarie.m

KJØP STILEN

Essence New
Frittstående badekarbatteri 1/2", gulvmontert
23491GN1
Essence
Badekar
39611000
Essence New
Ettgrepsbatteri til servant 1/2"
str. L
32628GN1
Essence
Servantskål 60
3960800H
Essentials
Håndklekrok
40364GN1
Euphoria System
Dusjsystem med termostatisk blandebatteri for veggmontering
26075GN0
Essentials
Håndklestang
40366GN1
Essence
Vegghengt WC
3957100H
Essence
WC sete med soft-close
39577000
Arena Cosmopolitan S
Betjeningsplate
37624GN0
Essentials
Toalettrullholder
40689GN1

VARMT OG HARMONISK

Velvære-rommet, det såkalt spabadet. Spa er en forkortelse av salus per aqua som betyr «helse gjennom vann».

Selve utformingen og designet av disse rommene er forbundet med varme toner og harmoniske materialvalg. Lite kontraster, det går gjerne ton i ton for visuell ro. Rene dufter, levende lys og dempet belysning for sanselighet og beroligende effekt. Luksusfølelsen er ofte synonymt med denne stilen for den appellerer til egentid og ro, men også fordi i denne stilen prioriteres gjerne de mer eksklusive materialene og løsningene.

KJØP STILEN

Essence New
Ettgrepsbatteri til servant, DN 15
M-Size
23462DL1
Essence
Servantskål 60
3960800H
Essentials
Håndklering
40365DL1
Essentials
Toalettrullholder
40367DL1
Selection
Enkel håndklekrok
41039DL0
Selection
Sminkespeil
41077DL0
Essence New
Ettgrepsbatteri til kar & dusj, DN 15
33624DL1
Essence
Badekar
39617000
Rainshower SmartActive 130
Hånddusj 3 sprayer
26574DL0
Rainshower SmartActive
Dusjstang, 900 mm
26603DL0
Silverflex
Dusjslange TwistStop 1750
28388DA0
Essence
Vegghengt WC
3957100H
Essence
WC sete med soft-close
39577000

En eksplosjon av farger

På de nordiske breddegrader, holdes badet ofte i nøytrale og enkle farger, men dette trenger ikke nødvendigvis å være tilfelle. Tvert imot er det bare din egen fantasi som setter grenser for fargevalget på badet. Er du typen som elsker litt farge i livet, kan du derfor enkelt ta fargepaletten med inn på baderommet, sier Jorunn.

“Farger på vegger og gulv er virkelig der du har muligheten til å sette et personlig preg på badet ditt. Du kan finne fliser i mange forskjellige farger, formater og overflater, slik at du faktisk kan få det slik du vil ha det - du må bare tørre å være kreativ. Den sikreste innvesteringen er å gå for favorittfargen din, ikke kast deg over den siste trendfargen», fortsetter hun.

Hvis du er typen som ofte skifter mening og fargepreferanser, og ikke vil ende opp med et bad i en farge som du plutselig ikke kan fordra, anbefaler Jorunn at du i første omgang nøyer deg med å male taket eller innredningen, tar det opp igjen i tekstiler og de små detaljene.

«Hvis du blir lei av den rosa eller mintgrønne fargen du pleide å være så forelsket i, kan du alltid male på nytt. Hvis du liker ideen om fargerike fliser, kan du prøve i mindre soner. En kjempe fin effekt i dusjen, rundt badekar eller på veggen bak vasken. Bruk en spennende flis der du vil at fokuset og wow effekten skal være blikkfanget når du kommer inn i rommet, sier Tharaldsen.

Hvis du har mot til noe morsommere og utradisjonelt, kan du også vurdere å anskaffe fargede armaturer, noe som gir rommet et fargerikt løft, og viser en selvbevisst og gjennomført stil.

Bilde: agwozdowska

KJØP STILEN

GROHE Atrio
3-hullsbatteri til servant
20164AL3
Essence
Servantskål 60
3960800H
GROHE Atrio
Håndklestang
40309AL3
GROHE Atrio
Håndklering
40307AL3
GROHE Atrio
Toalettbørste sett
40314AL3
Euphoria System
Dusjsystem med termostatisk blandebatteri for veggmontering
26075AL0
Sensia® Arena
Komplett dusjtoalett system for skjult spylesisterne, vegghengt
39354SH1
Arena Cosmopolitan S
Betjeningsplate
37624AL0

Finn alle elementene til drømmebadet ditt her

Les også...

5 tips for å gjøre det lille badet mer romslig

Når badet ditt er trangt, er det viktig å utnytte hver eneste kvadratmeter effektivt. Les mer om hvordan du får utnyttet den begrensede plassen på det lille badet.

Alt du trenger å vite før du pusser opp badet ditt

Det å pusse opp badet kan fort bli et omfattende prosjekt. Her får du en oversikt over hva du bør vite før du går i gang med prosjektet ditt.